--

Montaj

Punerea in opera a unei lucrari revine aproape exclusiv instalatorului sau electricianului. Practic, de acesta depinde cum face executia atat tehnic cat si estetic. Tehnic vorbind, daca vor aparea probleme de functionare in timp ale sistemului, pe instalator il cautam prima data sau pe electrician, in functie de lucrare, acesta fiind ajutorul proxim pentru rezolvarea problemei.

 

Ce facem daca...

nu avem proiect montat de profesionisti?
Ganditi-va daca nu aveti un proiect tehnic adecvat sau echipamente certificate de buna calitate ce se va intampla cand vor aparea probleme in timp? Totul va trebui sa va rezolve instalatorul si el poate da vina pe oricine, dvs nu stiti de fapt cine e responsabil si cheltuiti mai mult in continuare pe material an de an sau pe interventii de care nu aveati nevoie daca lucrarea era abordata initial corect. Dupa instalatori sau electricieni casa si peretii trebuie sa ramana la fel ca inaintea interventiei, sa nu fie nevoie deloc sa se faca curat, pentru ca acestia ar trebui sa curete inclusiv santierul de lucru in urma lor.

Cum montam panourile solare?

Exista trei tipuri de prindere utilizate de obicei la montarea panourilor solare intr-o situatie rezidentiala:

Pe acoperis, pe tigle, montate pe o structura proiectata special.
Integrate in structura acoperisului, in cazul in care panoul solar va inlocui in mod direct o cantitate de tigle.
Montate pe un cadru in cazul in care acestea pot fi situate fie pe un acoperis plat, sau in gradina.
A treia optiune este utilizata frecvent de catre persoane care nu au un acoperis orientat spre sud) In cazul parcurilor fotovoltaice, montajul se face cel mai des pe sol. In asemenea cazuri, se face un proiect de montare panouri solare adecvat in care se iau in calcul multi factori care decid ce tip de structura se va folosi (de ex. topografie, vant, zapada, insolatie, umbrire etc).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (34 votes cast)
Montaj, 4.4 out of 5 based on 34 ratings